Current Affairs and General Knowledge Quiz – 17 February 2017

0

Current Affairs and – 17 February 2017

 

Current Affairs

 

Current Affairs Quiz – 17 February 2017

 

1. Who is the author of the book “Hema Malini: Beyond the Dream Girl”?
A) Pooja Gautam
B) Ram Kamal Mukherjee
C) Rakesh Anand Bakshi
D) Shantanu Ray Chaudhuri

Answer: B

2. Who won the Sportswoman of the Year 2017
A) Anna Fenninger
B) Serena Williams
C) Kelly Slater
D) Simone Biles

Answer: D

3. Which country to host 10th International conference on theory and practice of electronic governance?
A) Colombia
B) Estonia
C) Uruguay
D) India

Answer: D

4. As per a report published by the National Commission for Protection of Child Rights, it is in this State child marriage is widely prevalent.
A) Rajasthan
B) Haryana
C) Andhra Pradesh
D) Assam

Answer: C

5. Who has been appointed India’s High Commissioner to Canada?
A) Syed Akbaruddin
B) Vikas Swarup
C) Arun Kumar Sahu
D) Priyansh Jain

Answer: B

6. Which of the following Indian Origin won the UK’s Bravery Award
A) Ravi Shankar
B) Ajay Singh
C) Shand Panesar
D) Shriram

Answer: C

7. Which state government has launched “Aardram” a public health initiative?
A) Kerala
B) Tamil Nadu
C) Karnataka
D) Assam

Answer: A

8. It is with this Indian automobile company Microsoft entered into a strategic partnership recently.
A) Tata Motors Ltd
B) Mahindra & Mahindra Ltd
C) Maruti Suzuki Ltd
D) Hero MotoCorp Ltd.

Answer: A

9. Which city to host India’s first sport theme literary festival ‘SporTale’?
A) Shillong
B) Pune
C) Chennai
D) New Delhi

Answer: B

10. Recently, how many no of sitting judges in Supreme Court
A) 31
B) 29
C) 28
D) 30

Answer: C

11. Who has won the 2017 Laureus World Sports Awards for Sportswoman of the Year?
A) Serena Williams
B) Kelly Holmes
C) Jessica Ennis
D) Simone Biles

Answer: D

12. Name the Judge who was not appointed to the Supreme Court by President Pranab Mukherjee recently?
A) Sanjay Kishan Kaul (Chief Justice of Madras High Court)
B) Dipak Gupta (Chief Justice of Chhattisgarh High Court)
C) Mohan M. Shantanagoudar (Chief Justice of Kerala High Court)
D) Jasti Chelameswar (Chief Justice of Gauhati High Court)

Answer: D

13. Which of the following is not the search engine that was directed by the Supreme Court to set-up in-house expert body to delete materials that goes against Indian laws that prohibits pre-natal sex determination?
A) Google
B) Bing
C) Yahoo
D) UCBrowser

Answer: D

14. Which bank has can offer gold loans up to Rs 2 lakh by RBI
A) Privat Bank
B) NABARD
C) Cooperative Bank
D) Regional Rural Banks

Answer: D

15. Who has become the new Chief Minister of Tamil Nadu?
A) KA Sengottaiyan
B) O Panneerselvam
C) Edappadi K Palaniswamy
D) E Madhusudanan

Answer: C

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.