Current Affairs and General Knowledge Quiz – 15 February 2017

0

Current Affairs and General Knowledge Quiz – 15 February 2017

 

Current Affairs

 

Current Affairs Quiz – 15 February 2017

 

 

1. Which country has successfully launched a record 104 satellites in a single mission on 15 February 2017
A) USA
B) Japan
C) Russia
D) India

Answer: D

2. Who is the author of the book “Army and Nation : The Military and Indian Democracy since Independence”?
A) Shiv Kunal Verma
B) Christophe Jaffrelot
C) Bruce Riedel
D) Steven Wilkinson

Answer: D

3. Which Indian actor is going to be honoured with the fourth Yash Chopra Memorial Award?
A) Ranbir Kapoor
B) Farhan Akhtar
C) Shah Rukh Khan
D) Salman Khan

Answer: C

4. Which state government is the latest to impose restrictions on liquor consumption?
A) Uttar Pradesh
B) Maharashtra
C) Haryana
D) Karnataka

Answer: C

5. Which of the following Australian cricketer has decided to retire from all formats of international cricket after playing his last match as captain of the team Prime Minister’s XI against Sri Lanka
A) Steve Smith
B) Mitchell Starc
C) Glenn Maxwell
D) Adam Voges

Answer: D

6. What is the theme of 2017 International Condom Day (ICD)?
A) Getting to Zero
B) On the fast track to end AIDS
C) Always in fashion
D) Stigma and Discrimination

Answer: C

7. The annual Cobra Gold 2017 multinational military exercise has begun in
A) Indonesia
B) China
C) Thailand
D) Sri Lanka

Answer: C

8. Which sportsperson won the Laureus ‘Sportsman of the Year’ award?
A) Usain Bolt
B) LeBron James
C) Nico Rosberg
D) Cristiano Ronaldo

Answer: A

9. France based UNESCO Nature Fest 2017 was held in which state
A) Odisha
B) Assam
C) Bihar
D) Himachal Pradesh

Answer: D

10. Which union ministry has organized the International Conference on NexGen Technologies for Mining and Fuel Industries-2017?
A) Ministry of Corporate Affairs
B) Ministry of Civil Aviation
C) Ministry of Mines
D) Ministry of Environment and Forestry

Answer: D

11. The 1st ever ITTF World Tour event begins in
A) Pune
B) New Delhi
C) Kolkata
D) Ahmedabad

Answer: B

12. Which country has built the world’s largest amphibian aircraft?
A) Japan
B) Russia
C) United States
D) China

Answer: D

13. According to a new study of global air pollution ,which country has rapidly worsening air pollution is now surpassing China’s as the deadliest in the world.
A) Egypt
B) Vietnam
C) Peru
D) India

Answer: D

14. Jehan Daruvala, who won the 2017 New Zealand Grand Prix, is belonged to which country?
A) Pakistan
B) Nepal
C) India
D) Afghanistan

Answer: C

15. India’s first-ever floating elementary school was inaugurated in which state?
A) Manipur
B) Mizoram
C) West Bengal
D) Assam

Answer: A

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.