Current Affairs and General Knowledge Quiz – 14 February 2017

0

Current Affairs and General Knowledge Quiz – 14 February 2017

 

Current Affairs

 

Current Affairs Quiz – 14 February 2017

 

1. Which city is hosting India’s first-ever International Table Tennis Federation (ITTF) World Tour event?
A) New Delhi
B) Chennai
C) Kolkata
D) Kochi

Answer: A

2. Who has been appointed as the new test captain of England
A) Ben Stokes
B) Eoin Morgan
C) Stuart Broad
D) Joe Root

Answer: D

3. Who created history by winning his first-ever major race- the New Zealand Grand Prix 2017?
A) Pedro Piquet
B) Jehan Daruvala
C) Thomas Randle
D) Marcus Armstrong

Answer: B

4. Which movie won the best film and best director award at the 70th British Academy Film Awards, BAFTA?
A) Arrival
B) I
C) La La Land
D) Manchester by the Sea

Answer: C

5. Which warship has become the India’s first warship to install solar panels on board?
A) INS Vindhyagiri
B) INS Godavari
C) INS Sarvekshak
D) INS Sindhudurg

Answer: C

6. The new bird species Rufous-tailed Rock Thrush found in which country
A) Myanmar
B) Sri Lanka
C) Bangladesh
D) Nepal

Answer: D

7. Jiro Taniguchi, who passed away recently, was the legendary comic manga artist of which country?
A) China
B) Singapore
C) Japan
D) South Korea

Answer: C

8. Which Indian-origin actor received best supporting actor award at the 70th British Academy Film Awards?
A) Kunal Nayyar
B) Dev Patel
C) Kal Penn
D) Naveen Andrews

Answer: D

9. Which state government has observed “Parents’ Worship Day” on February 14?
A) Madhya Pradesh
B) Odisha
C) Assam
D) Chhattisgarh

Answer: D

10. The world’s longest elevated cycle path has been opened in which country
A) India
B) South Korea
C) Japan
D) China

Answer: D

11. Who is the author of the book “Welcome to Nowhere”?
A) David Olusoga
B) Malorie Blackman
C) Revathi Suresh
D) Elizabeth Laird

Answer: D

12. The Indian Space Research Organisation is planning its maiden mission to explore which planet?
A) Jupiter
B) Saturn
C) Venus
D) Mars

Answer: C

13. Which Indian-American musician has won the best world Music Album awar for “Sing Me Home” at the 2017 Grammy Awards?
A) Sabyasachi Mukherjee
B) Sandeep Das
C) Shubha Mudgal
D) Anoushka Shankar

Answer: B

14. Which of the following township has become country’s first ever cashless township
A) SPIC
B) Aarti Industries
C) Tata chemicals limited
D) Gujarat Narmada Valley Fertilizers and Chemicals

Answer: D

15. Who was elected as the President of Germany recently?
A) Frank-Walter Steinmeier
B) Christian Wulff
C) Joachim Gauck
D) Olivia Jones

Answer: A

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.