Current Affairs and General Knowledge Quiz – 13 February 2017

0

Current Affairs and General Knowledge Quiz – 13 February 2017

 

Current Affairs

 

Current Affairs Quiz – 13 February 2017

 

1. Which of the following award to include first-ever transgender ‘trophy girl’
A) Oscar Award
B) Golden Globe Award
C) BAFTA Awards
D) Grammy Awards

Answer: D

2. The effects of which of the following drugs were described as devastating by the Supreme Court?
A) Toxaphene
B) Endosulfan
C) Amisulbrom
D) Isoxaflutole

Answer: B

3. In which state the 2017 UNESCO Natural Heritage festival was held?
A) Sikkim
B) Himachal Pradesh
C) Punjab
D) Madhya Pradesh

Answer: B

4. Which country launched the world’s first Braille Atlas for visually impaired persons?
A) China
B) Japan
C) India
D) USA

Answer: C

5. Which of the following Indian has recorded the longest journey by bicycle in a single country
A) Bikram Singh
B) Amrit Singh
C) Sreedhar Savanur
D) Prasad Erande

Answer: D

6. The President of this country announced withdrawal of ‘Wet Foot, Dry Foot’ Policy for Cubans.
A) The USA
B) France
C) Russia
D) Mexico

Answer: A

7. Which of the following states is hosting the 2017 International Coin Fair?
A) Arunachal Pradesh
B) Chhattisgarh
C) Tamil Nadu
D) Kerala

Answer: D

8. When is the National Deworming Day celebrated in India?
A) 10 February
B) 11 February
C) 12 February
D) 13 February

Answer: A

9. Which company has signed a deal with French carmaker Peugeot SA Group to sell its iconic Indian car brand “Ambassador” to Peugeot for Rs. 80 crore
A) Hero MotoCorp
B) Tata Motors
C) Mahindra & Mahindra
D) Hindustan Motors

Answer: D

10. This country conferred national order of knighthood honour on former Union Minister of State for External Affairs Eduardo Faleiro.
A) Spain
B) Portugal
C) Denmark
D) Poland

Answer: B

11. Who has been elected the new President of Germany?
A) Christian Wulff
B) Joachim Gauck
C) Frank-Walter Steinmeier
D) Olivia Jones

Answer: C

12. India won the ICC T20 Blind World Cup by defeating this country.
A) Australia
B) Bangladesh
C) Pakistan
D) Sri Lanka

Answer: C

13. The Ministry of Human Resource Development has announced Single Entrance Test for Engineering and Architecture across India from _________
A) 2017
B) 2018
C) 2019
D) 2020

Answer: B

14. This country agreed to provide 1 trillion yen aid package to the Philippines.
A) South Korea
B) China
C) Japan
D) Australia

Answer: C

15. Who has been appointed the new President of Associated Chambers of Commerce of India (ASSOCHAM)?
A) Sandeep Jajodia
B) Kiran Kumar Gandhi
C) Sunil Kanoria
D) Navneet Gupta

Answer: A

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.