Current Affairs and General Knowledge Quiz – 12 February 2017

0

Current Affairs and General Knowledge Quiz – 12 February 2017

Current Affairs

 

Current Affairs Quiz – 12 February 2017

 

1. Which technology giant is planning to launch its mobile payment wallet in India?
A) Motorola
B) HTC
C) Samsung
D) Apple

Answer: C

2. What is the theme of the 2017 World Radio Day (WRD)?
A) Radio is You
B) Radio in Times of Emergency and Disaster
C) Youth and Radio
D) Gender Equality and Women’s Empowerment in Radio

Answer: A

3. Which country has suspended the issuance of visas to travellers from Pakistan, Iraq, Iran, Syria and Afghanistan?
A) Kuwait
B) The United States of America
C) France
D) India

Answer: A

4. Penguin Random House recently announced that a novel titled ‘The Golden House’ will be released in September 2017. Who is the author of the book?
A) Arundhati Roy
B) Salman Rushdie
C) Jhumpa Lahiri
D) Chetan Bhagat

Answer: B

5. Which country’s team has won the 2017 T20 Blind World Cup?
A) Nepal
B) India
C) Pakistan
D) Sri Lanka

Answer: B

6. Name the states that bagged the Winners of Excellence eGov awards 2017 recently?

A) Rajasthan and Telangana
B) Kerala and Tamil Nadu
C) Maharashtra and Punjab
D) Bihar and Jharkhand

Answer: A

7. As per the Economic Survey, the trade deficit declined to this many USD between April 2016 and December 2017.
A) USD 56.5 billion
B) USD 66.5 billion
C) USD 76.5 billion
D) USD 86.5 billion

Answer: C

8. Jiro Taniguchi, who passed away recently, was the legendary comic manga artist from which country?
A) Malaysia
B) Singapore
C) Japan
D) Swtizerland

Answer: C

9. Identify the first North-East state to implement the e-Cabinet solution for the state cabinet members?
A) Meghalaya
B) Mizoram
C) Assam
D) Arunachal Pradesh

Answer: D

10. The appointment of former PM Mohamed Abdullahi Farmajo as President promises a new beginning for which poor civil war stricken country?
A) Sudan
B) Myanmar
C) Somalia
D) Zimbabwe

Answer: C

11. The International Day of Women and Girls in Science is observed on which date?
A) February 14
B) February 12
C) February 13
D) February 11

Answer: D

12. Penguin Random House recently announced that a novel titled “The Golden House” will be released in September 2017. Who is the author of the book?
A) Arundhati Roy
B) Salman Rushdie
C) Jhumpa Lahiri
D) Chetan Bhagat

Answer: B

13. Which state is hosting the 2nd edition of International Spice Conference?
A) Kerala
B) Assam
C) Rajasthan
D) Haryana

Answer: A

14. Joginder Singh, who passed away recently, was the former Director of which organisation?
A) Intelligence Bureau
B) Indian Army
C) Central Bureau of Investigation
D) Indian Coast Guard

Answer: C

15. What is the theme of the 2017 International Day of Zero Tolerance for Female Genital Mutilation?
A) Achieving the new Global Goals through the elimination of Female Genital Mutilation by 2030
B) Mobilization of Health Personnel to Accelerate Zero Tolerance to Female Genital Mutilation
C) Building a solid and interactive bridge between Africa and the world to accelerate ending FGM by 2030
D) None of the above

Answer: C

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.