Current Affairs and General Knowledge Quiz – 11 February 2017

0

Current Affairs and General Knowledge Quiz – 11 February 2017

 

Current Affairs

 

Current Affairs Quiz – 11 February 2017

 

1. 36-year-old Eman Ahmed, one of the world’s heaviest women, reached Mumbai recently to get a weight reduction surgery. Which country does she belong to?
A) Afghanistan
B) Iran
C) Turkmenistan
D) Egypt

Answer: D

2. Who became the the ambassador for its SBI po recruitment ad
A) Chanda Kochha
B) Sachin Tendulkar
C) Arundhati Bhattacharya
D) Rajnish Kumar

Answer: C

3. Which union ministry to host the 2nd Gateway of India Geo economic Dialogue-2017?
A) Ministry of Civil Aviation
B) Ministry of Corporate Affairs
C) Ministry of External Affairs
D) Ministry of Finance

Answer: C

4. Which Indian state is going to host a two-day international conference on special education?
A) Gujarat
B) Kerala
C) Maharashtra
D) Tamil Nadu

Answer: B

5. Which Indian artist has broken Guinness World Record with his latest sculptor?
A) Satish Gujral
B) Sudarsan Pattnaik
C) Anish Kapoor
D) Nitish Bharti

Answer: B

6. India and the which country has to maintain the pace of their partnership especially in the area of the defence ties.
A) UK
B) Japan
C) Russia
D) United States

Answer: D

7. Which of the following cities to host the 11th International Aerospace and Defence Exhibition – Aero India 2017?
A) Bengaluru
B) Chennai
C) Kolkata
D) New Delhi

Answer: A

8. Scientists have discovered evidence of a massive ancient undersea landslide. Which country has the discovery been made in?
A) New Zealand
B) Australia
C) Maldives
D) Mauritius

Answer: B

9. Which country has discovered a new species of bird?
A) Nepal
B) India
C) Bhutan
D) Bangladesh

Answer: A

10. The three day long International Desert Festival was held in which city
A) Hisar
B) Jaipur
C) Aizawl
D) Jaisalmer

Answer: D

11. In which state the International Conference on India Pharma & India Medical Device-2017 has started?
A) West Bengal
B) Karnataka
C) Rajasthan
D) Odisha

Answer: B

12. Which Indian cricketer became the first batsman ever to score four double centuries in four successive series?
A) Karun Nair
B) Virender Sehwag
C) Yuvraj Singh
D) Virat Kohli

Answer: D

13. What is the theme of the India’s National Productivity Week (NPW)-2017?
A) Build Smart for a future ready India
B) Ease of Doing Business for higher productivity
C) Lean management for productivity enhancement
D) From waste to profits-through reduce, recycle and reuse

Answer: D

14. Which ministry has launched the Mission XI Million in New Delhi
A) Minister of Science and Technology
B) Ministry of Youth Affairs and Sports
C) Minister of Agriculture
D) Minister of Chemicals & Fertilizers

Answer: B

15. Who has been appointed the new chief of Securities and Exchange Board of India (SEBI)?
A) D R Mehta
B) Brijesh Mukherjee
C) Saurav Patra
D) Ajay Tyagi

Answer: D

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.