Current Affairs and General Knowledge Quiz – 10 February 2017

0

Current Affairs and – 10 February 2017

 

Current Affairs

 

Current Affairs Quiz – 10 February 2017

 

1. Which country to host the 2017 Mobile World Congress?
A) Spain
B) India
C) Germany
D) France

Answer: A

2. The 2017 Vibrant Gujarat Global Investors Summit has started in which city?
A) Ahmedabad
B) Rajkot
C) Surat
D) Gandhinagar

Answer: D

3. Name the Nobel laureate,who has passed away on 8 February 2017
A) Barbara Gelb
B) Richard DuFour
C) Irwin Corey
D) Peter Mansfield

Answer: D

4. Who was selected for the prestigious 2016 Dr B C Roy National Award?
A) Jayshree Mehta
B) P Raghu Ram
C) K Usha Lakshmi
D) N Sai Kumar

Answer: B

5. Which committee will be constituted by the Reserve Bank of India (RBI) on cyber security?
A) N K Singh committee
B) Meena Hemachandra committee
C) Ravi Iyer committee
D) Tushar Krishna committee

Answer: B

6. The International Conference and Exhibition on Re-enforced Plastics (ICERP) has started in which Indian city?
A) Mumbai
B) New Delhi
C) Pune
D) Chennai

Answer: A

7. Which of the following private bank has started the Bharat Bill Payment System (BBPS) on February 7, 2017
A) ICICI Bank
B) YES Bank
C) Axis Bank
D) HDFC Bank

Answer: D

8. Which facility was developed by ISRO to design, integrate and test novel satellite technologies?
A) Field Programmable Gate Array
B) Telemetry & Telecommand Processor
C) Pulse Code Modulation
D) Geostationary Radiation Spectrometer

Answer: B

9. What is the India’s rank in the USCC Intellectual Property Index (IPI)-2017?
A) 39th
B) 22nd
C) 43rd
D) 11th

Answer: C

10. India’s largest public WiFi service has been launched by which state government?
A) Kerala
B) Himachal Pradesh
C) Maharashtra
D) Karnataka

Answer: C

11. The Union Ministry of Human Resource Development has constituted a sub-committee of Central Advisory Board of Education (CABE) to Boost Girls’ Education.who is the head of committee
A) C. Ponnaiyan
B) Ajit Pawar
C) Md Mahmood Ali
D) Kadiyam Srihari

Answer: D

12. Which portal was launched by Union Government to ensure transparent award of statutory clearances for mining operations?
A) GARV
B) TAMRA
C) BHIM
D) SHAGUN

Answer: B

13. Which country to host the 2017 IAAF World Athletics Championship?
A) Russia
B) United Kingdom
C) United States
D) France

Answer: B

14. The Indian Space Research Organisation (ISRO) has signed pact with which country’s space agency on satellite launch technology?
A) Germany
B) France
C) United States
D) United Kingdom

Answer: B

15. Which state recently launched ‘Unnat Jeevan by Affordable LEDs and Appliances for All’ (UJALA) scheme in the state.
A) Mizoram
B) Manipur
C) Assam
D) Jharkhand

Answer: D

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.