Current Affairs and General Knowledge Quiz – 1 February 2017

0

Current Affairs and General Knowledge Quiz – 1 February 2017

 

Current Affairs

 

Current Affairs Quiz – 1 February 2017

 

1. Who is the leading the Indian delegation in the 2017 SAARC programming committee?
A) Sushma Swaraj
B) Rajnath Singh
C) Prashant Agarwal
D) Arun Jaitley

Answer: C

2. Name the former Union Minister,who has passed away on 1 February 2017
A) Ajay Singh
B) Rajesh Varma
C) VP Singh
D) E Ahamed

Answer: D

3. How many railways stations will be made differently-abled friendly by providing lifts and escalators, as per the Union Budget 2017?
A) 400
B) 300
C) 1000
D) 500

Answer: D

4. India’s largest start-up incubator will be set up in which state?
A) Karnataka
B) West Bengal
C) Andhra Pradesh
D) Telangana

Answer: A

5. Which Indian personality will attend the 2017 St. Petersburg International Economic Forum (SPIEF) as a Guest of Honour?
A) Pranab Mukherjee
B) Arun Jaitly
C) Narendra Modi
D) Sushma Swaraj

Answer: C

6. Which bank has tied up with Fisdom to launch financial planning and wealth management services based on robo-advisory platform.
A) Karur Vysya Bank
B) RBL Bank
C) City Union Bank
D) Lakshmi Vilas Bank

Answer: D

7. The 2017 South Asia Speakers Summit will be hosted by which country?
A) Myanmar
B) Pakistan
C) Nepal
D) India

Answer: D

8. India Post recently became the third entity to receive a final license to start payments bank in India. The other two are:
A) RIL and Aditya Birla Nuvo
B) Bharti Airtel and Vodafone M-Pesa
C) Vodafone M-Pesa and Paytm
D) Paytm and Bharti Airtel

Answer: D

9. Which Bollywood actress has been appointed the new Brand Ambassador of the Swachh Bharat Campaign?
A) Anushka Sharma
B) Deepika Padukone
C) Aishwarya Rai
D) Priyanka Chopra

Answer: A

10. Which country become the first country in the world to stop investing in fossil fuels
A) Oman
B) Canada
C) Saudi Arabia
D) Ireland

Answer: D

11. Who is the newly appointed Director General of Border Roads Organisation (BRO)?
A) K S Rathore
B) Sunil Rajput
C) Sanjeev Kumar Shrivastava
D) Suresh Sharma

Answer: C

12. Name the states that bagged the Winners of Excellence eGov awards 2017 recently?
A) Rajasthan and Telangana
B) Kerala and Tamil Nadu
C) Maharashtra and Punjab
D) Bihar and Jharkhand

Answer: A

13. The book “Between Two Worlds – The Assamese Sikhs” has been authored by whom?
A) Amrit Lal Nagar
B) Aga Shahid Ali
C) Abhijit Bhaduri
D) Bimal Phukan

Answer: D

14. Textile Ministry inaugurated the Meghalaya’s first ever Apparel and Garment Centre at
A) Jowai
B) Mawsynram
C) Williamnagar
D) Ampati

Answer: D

15. Which country was invited as a Guest Country at the St. Petersburg International Economic Forum 2017?
A) China
B) Japan
C) India
D) Russia

Answer: C

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.