100 General Knowledge Quiz Questions Answers

0

100 General Knowledge Quiz Questions Answers

 

100 General Knowledge Quiz Questions Answers

 

Quiz Questions

General Knowledge Quiz Part 1

General Knowledge 1 – 10

 

1) What is the name given to wooden carving?

Answer: Xylography.

 

2) Intelligence agency of UK?

Answer: MI5.

 

3) Name the nuclear plant that closed for ever in Ukrain.

Answer: Chernobyl.

 

4) What is the basic principle of Miss Universe Competition?

Answer: Beauty with brains.

 

5) What is Heliport?

Answer: Airport of Helicopter.

 

6) Haiti is an independent country of this seashore. Name the seashore.

Answer: Caribbean sea.

 

7) Which ex-president of America had given the leadership in the peace activities of Haiti in 1994?

Answer: Jimmy Carter.

 

8) Name the Indonesian president who formed the movement called West Pacific Forum?

Answer: Abdurrahman Wahid.

 

9) Which section of United Nations Organization stands against the pollution?

Answer: United Nations Environment Programme (UNEP)

 

10) How many countries had sign in UNEP?

Answer: 120.

 

GK Quiz Questions Part 2

General Knowledge 11 – 20

 

11) Who came into power in Canada continuously for the third time?

Answer: Jean Chretien.

 

12) Which country’s capital is Ottawa?

Answer: Canada.

 

13) A city of one mile width and two miles length as 177 canals of 28 miles length. Name the city.

Answer: Venice.

 

14) Fianna Fail is a political party. Name the country where it belongs.

Answer: Ireland.

 

15) In which day ‘Good Friday Agreement’ was signed?

Answer: April 10, 1998.

 

16) The force which forms under the earth region causes earthquake. Name this earth region?

Answer: Hypocentre.

 

17) According to the laws of Israel, if a Prime Minister resigns his post, within which period a new Prime Minister should be appointed?

Answer: 60 days.

 

18) Write the scientific name of lie detector which uses by the police for proving lies?

Answer: Polygraph.

 

19) What is the name of military intelligence organization of Israel?

Answer: Mossad.

 

20) Which president of Pakistan did issue the order of exilement of Nawaz Sharif?

Answer: Muhammad Rafiq Tarar.

 

General Knowledge Quiz Part 3

General Knowledge 21 – 30

 

21) A military group of Chile killed 73 political prisoners in 1973. This incident is known as _?

Answer: Caravan of Death.

 

22) Which democratic republic has given the right for ‘mercy killing’?

Answer: Netherlands.

 

23) Which planet has the feeling that sun rises in the west?

Answer: Venus.

 

24) Which scientist got a record of patents for his discoveries?

Answer: Thomas Alva Edison.

 

25) Which virus causes bleeding in the body due to the destruction of blood vessels?

Answer: Ebola virus.

 

26) Name the top most civilian award of America?

Answer: Presidential Medal of Freedom.

 

27) In which place of Russia the body of Lenin is embalmed?

Answer: Red Square.

 

28) Who discovered Walkman?

Answer: Akio Morita.

 

29) Where is the longest highway tunnel of the world situated?

Answer: Norway.

 

30) Which woman is selected in US Senate firstly?

Answer: Hillary Rodham Clinton.

General Knowledge Quiz Part 4

General Knowledge 31 – 40

 

31) Which country has the world’s one-fourth oil reserve?

Answer: Saudi Arabia.

 

32) What is the old name of Taiwan?

Answer: Formosa.

 

33) Which is the dangerous mark of the Richter scale which records earthquake?

Answer: 6 and above.

 

34) Which is the largest internet complex of America?

Answer: America On-line.

 

35) Name the biggest cement producers of the world?

Answer: Lafarge, France.

 

36) Name the first monkey born on genetic technology?

Answer: ANDI.

 

37) What is Ganymede?

Answer: A moon of Jupiter.

 

38) Which is the largest moon of the solar system?

Answer: Ganymede.

 

39) Who is known as African Gandhi?

Answer: Kenneth Kaunda.

 

40) Who wrote ‘A Brief History of Time’?

Answer: Stephen Hawking.

 

General Knowledge Quiz Part 5

General Knowledge 51 – 50

 

41) Which country is known as ‘Economic Power House of Europe’?

Answer: Germany.

 

42) Who wrote Galileo‘s Daughter?

Answer: Dava Sobel.

 

43) Which day is celebrated as International Customs Day?

Answer: January 26.

 

44) Name the highest town of Europe?

Answer: Daos.

 

45) Who discovered Richter scale?

Answer: Charles F. Richter.

 

46) Where is the headquarters of International Press Institutes?

Answer: Vienna, Austria.

 

47) Who discovered the genetic code of rice?

Answer: Scientists of Torrey Mesa Research Institute, America.

 

48) What is the national emblem of New Zealand?

Answer: Kiwi.

 

49) What is ‘Hey You’?

Answer: A computer virus.

 

50) Who is Anna Kournikova?

Answer: A Russian tennis player.

 

General Knowledge Quiz Part 6

General Knowledge 51 – 60

 

51) ‘Triple Therapy drug cocktail’ is a medicine to this disease. Which disease?

Answer: AIDS.

 

52) Which award is known as the Nobel Prize in music?

Answer: Polar Music Prize.

 

53) Who is the most famous Pole-vaulter of the world?

Answer: Sergey Bubka (Ukraine)

 

54) After observation of wild life of this island Charles Darwin derived the theory of Evolution. Name this island?

Answer: Galapagos Islands, at distance of 965 km from Ecuador.

 

55) Which day is celebrated ad ‘World Mother-Tongue Day’?

Answer: February 21.

 

56) What is the official name of North Korea?

Answer: Democratic People’s Republic of Korea.

 

57) Which country is known as Hermit Kingdom?

Answer: Korea.

 

58) Which are the official languages of Switzerland?

Answer: German, French and Italian.

 

59) Which is the biggest city of Washington State?

Answer: Seattle.

 

60) Who is known as the father of Modern Turkey?

Answer: Kemal Mustafa.

 

General Knowledge Quiz Part 7

General Knowledge 61 – 70

 

61) Which mathematical engineer of America is known as Father of Information Technology?

Answer: Claude Shannon.

 

62) Who is the father of Green Revolution?

Answer: Norman Borlaug.

 

63) Which country’s capital is ‘Bogota’?

Answer: Colombia.

 

64) International Woman’s Day?

Answer: March 8.

 

65) World Handicapped Day?

Answer: March 15.

 

66) World Forest Conservation Day?

Answer: March 21.

 

67) World Water Conservation Day?

Answer: March 22.

 

68) World Atmospheric Day?

Answer: March 23.

 

69) World Tuberculosis Abolishment Day?

Answer: March 24.

 

70) World Oceanography Day?

Answer: April 5.

 

General Knowledge Quiz Part 8

General Knowledge 71 – 80

 

71) World Haemophilia Day?

Answer: April 17.

 

72) World Heritage Day?

Answer: April 18.

 

73) In which country the first modernized census conducted?

Answer: America.

 

74) In which yearly book, UNO publishes its census report?

Answer: Demographic yearbook.

 

75) Which is the purest water of nature?

Answer: Rain water.

 

76) “Baby is a book. Teacher should study each pages of this book” who said this?

Answer: Rousseau.

 

77) Who formulated the principle ‘Tech through play’?

Answer: Froebel.

 

78) Who prepared intelligence test firstly?

Answer: Alfred Binet.

 

79) Which country’s airline is KLM?

Answer: Holland.

 

80) Name the pope who had visited most countries?

Answer: John Paul II.

 

General Knowledge Quiz Part 9

General Knowledge 81 – 90

 

81) What is the name of Australian Airlines?

Answer: Qantas Airways.

 

82) Which country’s airlines is Druk Air?

Answer: Bhutan.

 

83) Which woman had controlled space shuttle firstly?

Answer: Eileen Collins.

 

84) Which woman had walked in space firstly?

Answer: Valentina Tereshkova.

 

85) Name the oldest man who had gone to space?

Answer: John Glenn.

 

86) The next day of Christmas commonly known as?

Answer: Boxing day.

 

87) In which country the barter system has started?

Answer: Europe and South Africa.

 

88) What is known as ‘Perfume Ball’ in cricket?

Answer: The bounced ball at the height of nose-level of batsman.

 

89) Who developed the first computer languages BASIC?

Answer: John G. Kemeny and Thomas E. Kurtz.

 

90) Father of Zoology?

Answer: Aristotle.

 

General Knowledge Quiz Part 10

General Knowledge 91 – 100

 

91) Which is the biggest mosque of the world?

Answer: Faisal Mosque, Islamabad.

 

92) Name the headquarters of INTERPOL?

Answer: Lyon, France.

 

93) In the production of coconuts in world, which country ranks top?

Answer: Philippines.

 

94) Which is the largest consumer country of gold?

Answer: India.

 

95) Name the dance movement of honeybees to inform others about the presence of food?

Answer: Waggle dance.

 

96) Which star is exploded itself and puts the material into space?

Answer: Supernova.

 

97) Who derived the first theory on a universe which expands gradually?

Answer: Arthur Eddington.

 

98) Who was the first woman high court judge of New Zealand?

Answer: Dame Silvia Rose Cartwright.

 

99) World’s coldest desert Gobi belongs to which country?

Answer: Mongolia.

 

100) Name the official residence of French President?

Answer: Elysee Palace.

 

Read Quiz Questions and Answers

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.